De website is volledig vernieuwd zodat u nog beter kunt vinden wat u zoekt. De twee websites MijnStadMijnDorp en Onderzoekoverijssel zijn samengevoegd waardoor alle informatie en collecties nu op één plek te vinden zijn.

In 2020 bestaat het platform MijnStadMijnDorp 10 jaar. De hoogste tijd om het eens goed onder de loep te nemen en dit hebben we uitgebreid gedaan met een gebruikersonderzoek. De resultaten uit dit onderzoek zijn de basis voor de bouw van de nieuwe website, in zowel functionaliteiten als vormgeving. Hierbij is een belangrijke wijziging doorgevoerd: OnderzoekOverijssel en MijnStadMijnDorp zijn samengevoegd tot één website.

Dit maakt het nog makkelijker om snel te vinden wat u zoekt en zijn er naast foto’s, thema’s en verhalen nog meer bijzondere items te vinden zoals kranten, bidprenten, tijdschriften en Akten van de Burgerlijke Stand om door heen te bladeren.

Er zijn in MijnStadMijnDorp een aantal dingen anders of nog in ontwikkeling:

  • Het zoeken en de presentatie van de zoekresultaten is anders geworden, omdat er nu door veel meer informatie gezocht moet worden. 
  • Groepen konden zelf kiezen welke content ze op hun homepagina presenteerden. Voorlopig wordt eerst alle content op hun homepagina gepresenteerd. Dit wordt waarschijnlijk nog iets aangepast.
  • De url’s van de websites zijn gewijzigd. Voorheen was u groepsnaam bijvoorbeeld historischcentrumoverijssel.mijnstadmijndorp.nl. Dit is mijnstadmijndorp.nl/historischcentrumoverijssel geworden. 
  • Tijdelijk kunt u geen verhalen, groepen, thema’s etcetera toevoegen. Naar verwachting duurt dit enkele weken. Komt u hierdoor in de problemen? Neem dan contact op met team MSMD via info@mijnstadmijndorp.nl
  • Het forum is even verdwenen, maar komt weer terug! Ook dit duurt naar verwachting enkele weken.
  • De informatie en vragen die op het oude forum stonden is (vanwege het nog geringe aantal) niet meegekomen naar de nieuwe website. Heeft u dus in het verleden een vraag gesteld op het forum van MSMD, voel u vrij om dit nogmaals te doen!
  • De accounts van de oude MSMD zijn gemigreerd, de wachtwoorden niet. U kunt uw account herstellen door bij het inloggen op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. 

We wensen u veel plezier met het ontdekken van de vernieuwde website!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag via info@mijnstadmijndorp.nl.